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12.10.11

Spinach salad with avocado, walnuts, bacon and mozzarella

English version (German version below)

We recently had some friends come over to celebrate the end of the summer. After half a day in the kitchen we managed to get the buffet ready just before the guests arrived. When we summarized the party, later, from a culinary point of view, we realized that the spinach salad was one of our guest's favourites. And honestly, we also enjoyed this mix of ingredients.

So if you want to make it yourself, here is the recipe (for 2 persons):

Ingredients:

  • 1 bowl of raw spinach leaves
  • 1 avocado
  • Half a ball of mozzarella
  • 1 hand of walnuts
  • 25 g of bacon cubes
For the vinaigrette:

  • 3 tablespoons of olive oil
  • 1.5 tablespoons of vinegar
  • 1 fork of mustard
Wash the spinach and give it into a salad bowl. Gently roast the bacon cubes in a pan (do not add any butter). Cut the avocado and mozzarella into small cubes. Put them, together with the walnuts and the bacon into the bowl.

Mix the vinaigrette ingredients for about 2 minutes with a fork until you get a dressing sauce. Put it over the salad and mix everything well.
Bon Appétit!





Spinat Salat mit Avocado, Walnüssen, Speck und Mozzarella


Vor kurzem hatten wir, zum Ende des Sommers, ein paar Gäste eingeladen. Nachdem wir den halben Tag mit Vorbereitungen in der Küche verbracht haben, war pünktlich zum Abend unser kleines Buffet aufgebaut. Als wir den Abend dann später kulinarisch resümiert haben, ging bei den Salaten ein Gewinner hervor: den Spinat- Salat haben unsere Gäste besonders häufig gelobt, und auch ich fand ihn sehr lecker.

Hier die Anleitung zum Nachmachen (für 2 Personen):
Zutaten:
  • 1 kleine Schüssel voll rohe Spinat-Blätter
  • 1 Avocado
  • ½ Kugel Mozzarella
  • 1 Hand voll Walnüsse
  • 25 g Speckwürfel
Für die Vinaigrette:
  • 3 EL Olivenöl
  • 1,5 EL Essig
  • 1 Gabel Senf
Den Spinat waschen und in eine Salatschüssel geben. Den Speck in einer Pfanne leicht anbraten (ohne Fett dazu zu geben). Avocado und Mozzarella in kleine Würfel schneiden. Den Speck, die klein geschnittenen Avocado und Mozzarella, sowie die Walnüsse in die Schüssel zum Spinat geben. Für die Vinaigrette alles in eine Schüssel geben und mit einer Gabel ca. 2 Minuten verrühren, bis eine einheitliche Vinaigrette-Soße entsteht. Nun die Vinaigrette über den Salat geben und alles gut vermischen. Bon Appétit!


8 Kommentare:

  1. mmmm anything with avocado is wonderful. i'm not a fan of bacon but this combination sounds fantastic! thanks for sharing :)

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  2. This is my kind of salad. It looks wonderful.

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  3. Yum! This salad looks and sounds absolutely delicious!

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  4. This looks fabulous. I love salads!

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  5. Oh yum! I love salads with actual flavors and textures! I bet adding roasted tomatos and/or corn would be delish, too!

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  6. I love a nice clean salad and this looks DIVINE!

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  7. Wow it sounds elicious!! I like your blog!!
    Have a freat evening

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