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31.05.12

Summer Barbecue: Curry-Coriander-Chicken Skewers with Cucumber-Mint Salad

English version (German version below)


Summer is the time of lovely barbecues with friends and family. That’s what I had in mind when I prepared this lovely summer dish. Well, then, it started to rain. No matter, in my oven I have a barbecue, so we enjoyed the curry-coriander-chicken-skewers with mint salad and yoghurt dip in our living room. I’ve made the chicken-skewers already several times for friends, it was always a success.


Ingredients for 2 persons:
450 g chicken breast, cut into small cubes (ca. 2x3 cm)
10 branches of coriander, cut
1 clove of garlic, cut
Juice of one lime
1 teaspoon of curry powder
1 tablespoon olive oil
Shashlik skewers (put into water for a minimum of 10 minutes, then, when you eat the meat it won’t stick on the skewer)


Mix all ingredients and give into a bowl for about 45 minutes in order to marinate. Now put the chicken on the skewers. Grill them for about 10 minutes (on your barbecue or, alternatively in the oven). Turn the skewers every 2-3 minutes.


Cucumber-mint salad:
Half a cucumber, cut into slices
10 leaves of fresh mint, cut
Salad dressing:
3 tablespoons of sunflower oil
1 tablespoon olive oil
½ teaspoon vinegar
½ tablespoon cream
A pinch of salt, sugar, pepper


Yoghurt dip:
150 g white yoghurt
1 teaspoon cream
1 teaspoon olive oil
A pinch of salt, pepper

Mix all ingredients and ready is the dip. It very well accompanies the chicken.

I served the dish with basmati rice.





Sommer Barbecue:
Curry-Koriander-Hähnchen-Spieße mit Gurken-Minz-Salat


Sommerzeit ist Barbecuezeit! Das hab’ ich mir auch gesagt. Allerdings hat mir das Wetter einen kleinen Strich durch die Rechnung gemacht - Regen. Egal, in meinem Ofen kann ich auch grillen. Lecker war dieses frische Barbecue-Gericht. Die Spieße hab’ ich auch schon für Freunde gemacht, sie sind eines meiner Lieblingsrezepte und aufgrund der leckeren Geschmackskombination Koriander-Curry immer ein Erfolg.


Zutaten für 2 Personen:
450 g Hähnchenbrust, in kleine Würfel (ca. 2x3 cm) geschnitten
10 Zweige Koriander, klein geschnitten
1 Knoblauchzehe, klein geschnitten
Saft von 1 Limette
1 TL Currypulver
1 EL Olivenöl
Schaschlik-Spieße (für mindestens 10 Minuten in Wasser einlegen, dann lässt sich das Fleisch später besser vom Spieß ziehen)


Alle Zutaten miteinander vermischen und in einer Schüssel für 45 Minuten marinieren lassen.
Anschließend die Hähnchenwürfel aufspießen. Spieße auf den Grill legen oder, bei schlechtem Wetter, ca. 10 Minuten im Ofen grillen und alle 2-3 Minuten wenden.



Gurken-Minz-Salat:
Eine halbe Gurke, geschält und in Scheiben
10 Blätter frische Minze, klein geschnitten
Salat-Dressing:
3 EL Sonnenblumenöl
1 EL Olivenöl
½ EL Essig
½ EL Sahne
Prise Salz, Zucker, Pfeffer


Joghurt-Dip:
150 g weißes Joghurt
1 TL Sahne
1 TL Olivenöl
Salz
Pfeffer

Alle Zutaten miteinander gut vermischen, fertig ist der Dip als prima Begleitung zum Hähnchen.

Als Begleitung passt auch Basmati-Reis hervorragend.



2 Kommentare:

  1. Even though it is freezing cold here, this still looks absolutely delicious to me! :D

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  2. Wow....cool blog with super duper recipes and photos.Love to follow uu.
    Curry look super delicious. visit my Green curry when u get time

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